Det är ju tre små rätter.
Egentligen. Fyra små rätter? Nej. Jag kan max sträcka mig till att det är tre och en halv. Först är det någon currygryta med kyckling, och sedan köttstrimlor med bambuskott. Den tredje är friterad fläskfilé med sötsur sås. Där tog fantasin stopp hos kineserna. För att hävda att friterad scampi med sötsur sås är en egen rätt är väl lite väl generöst. Förutom att sjödjuren är lite mer avlånga ser de precis likadana ut, de friterade klumparna. De har inte ens utfört någon estetisk fint genom att tillsätta någon hemlig kinesisk krydda så att scampibollarna är röda och de andra gula...
Eller menar de att riset är den fjärde rätten? Det känns nästan som att det vore mer innovativt. Lite torrt bara. Varför har ingen kommit på det här och protesterat i högan sky? Tricket är att göra menyn så att friterad banan med glass ingår (borde det också räknas in i den tredje friterade rätten förresten?), då går alla därifrån nöjda trots att de blivit lurade på en rätt.
De är inte dumma de där kineserna alltså.
Eller menar de att riset är den fjärde rätten? Det känns nästan som att det vore mer innovativt. Lite torrt bara. Varför har ingen kommit på det här och protesterat i högan sky? Tricket är att göra menyn så att friterad banan med glass ingår (borde det också räknas in i den tredje friterade rätten förresten?), då går alla därifrån nöjda trots att de blivit lurade på en rätt.
De är inte dumma de där kineserna alltså.
Kommentarer
Trackback