Klockan är mycket.

Jag borde sova. Jag är inte trött. Kan bero på att jag sov typ tolv timmar natten till idag. Men ändå. Måste vara stark imorgon igen. Har börjat tentaperioden igen här. Det första som händer nu efter jul är två kurstentor. Jiiiha. Och jag kan ju inte direkt påstå att jag är sugen på att dra igång igen. På max.

Under terminen kör man ju bara på hela tiden. Nu har jag varit ledig över jul och upptäckt att det är förbannat skönt att inte göra så mycket. Eller rättare sagt att bara göra det man känner för. Men det funkar ju inte riktigt så, det vet ju jag med. Så klarar man ju inga kurser. Drömde här om dagen att det var tenta idag i organisering och att jag inte kunde någonting, att jag bara hade pluggat redofin. Det fanns ingen plats till mig så jag missade en halvtimme och fick skriva i korridoren... En kaoskänsla jag inte vill uppleva igen i verkligheten. Den var sjukt verklig, trodde att det var på riktigt. Puh säger jag bara!

Det gick ändå bättre än förväntat idag, förutom att jag knappt kunde vakna imorse trots att jag somnade halv tio igår kväll. Satt i biblioteket i centrum, i tysta salen. Får lite juridikkänslor från förra året, känsla av att litteraturen aldrig går att läsa ut, men annars är det bra. Det finns inget annat att tänka på, man sitter bara och koncentrerar sig. Lunchade med Paulo, Lollo och Rebecca. Riktigt roligt, förutom att det var glas i maten. Som tur var skadades ingen mer än mentalt (jag tycker fortfarande det känns som glas mellan tänderna, fast det var Lollo som fick biten och jag bara lite knaster mellan tänderna). Paulo berättade lite om hennes två månader i Indien, Rebecca om simlivet i USA och Lollo om pluggander i Gävle. Som sagt härligt när folk vänder hem över jul! Tråkigt när de åker igen. Men Paulo ska ju börja plugga här i Stockholm och det tycker förstås jag är roligt!

Och Annisn kom förbi en stund på kvällen. Härligt att träffa så mycket vänner nu för tiden! Har varit lite bortskämd på senaste måste jag säga. Nej, nu måste jag försöka sova lite... Lala salama. 


Gamla vänner rostar aldrig.

Jag älskar att alla bortflugna oftast kommer hem lite över jul. Fick chansen att träffa mina gamla goda kompisar Becca, Annisn, Mallan (?), Mikizen och Limpan. Det var mysigt. Fick se Henke och Beccas lägenhet, den var ju verkligen hur fin som helst. Tror helt klart på indiskt tema! De tre skönheterna nedan åt sushi medan jag åt en ölkorv och clementiner. Lite senare anslöt M och L och vi var fulltagliga! Det är så mysigt att sitta och prata om allt och inget. Eftersom vi ses alltför sällan allihopa finns det alltid mer att prata om än det finns tid... men man får göra det bästa av situationen! Jag njöt i alla fall av härligt sällskap och varvande av sjuka och mindre sjuka diskussioner. Jag har saknar er tjejer!




Spanien kick-off!

Fredagen före jul hade vi kick-off inför Spanien. Vi i "släkten" drar ju till Alicante dagen efter sista tentan. Ska bli riktigt najs! Hoppas på skönt vårväder och att man får se lite sol... har även hört att ska vara riktigt härlig rea där då också! Men schhh... säg inget till killarna, då kanske vi inte lyckas smita dit! Vi har insett att vi nog måste lägga till några väskor då vi just nu bara har handbagage tillåtet. Jag ska pressa ner massor i min nya rosa väska och nej, Josefiin von Palm, du får inte låna den.

Vi hade julmys i Arvids lägenthet. Och lyckades samla ALLIHOPA. Alla sju. Det har aldrig hänt förut, kom vi på. Det är alltid någon som inte kan när vi ses.


Kolla vad fint julpynt han har gjort! Bättre än vi hade lyckats med här hemma... men nu har vi en grym julgran! Sandy gjorde även grymma brända mandlar.




Hela släkten!

Vi bestämde oss för att spela spel. Arvid hade fått ett nytt som hand pappa hittat hemma när han skulle flytta. Med balansräkningar och hela kittet. Cashflow. Men vi kände inte riktigt att vi var sugna på det.



Så vi spelade mitt nya Picturenary som heter något annat nu men som är samma sak. Det var riktigt roligt, det är sjukt svårt att rita vissa grejer alltså. Jag och Sandy fick ett stort skrattanfall när hon skulle lägga tillbaka ett papper och jag samtidigt skulle äta mitt kex med ost så att jag limmade fast det på hennes hand... det låter inte så roligt och det var det nog inte, för inga andra än jag och Sandy skrattade.



Lisen hade även gjort en underbar cheesecake som vi festade på. Var alldeles för länge sedan! Mumsfullibibblan. Testade att ha på granatäpple för att att få lite mer julstämning. Har aldrig ätit granatäpple förut, det var spännande. Helt okej, men saknade hallonen lite på cheesisen.








Viva España!

Den firade dubbeltvåan.

Jag har fått ett antal pikar om att jag inte skrivit om min födelsedag. "Du kan ju inte bara hoppa över det!" Det har jag inte. Jag har bara inte... gjort det än. Men nu så!

Det började med att stora tjocka släkten skulle komma hit på lite fika. Det tar alla liksom för givet i min släkt, att det är lite kalas när alla fyller år. Det är ju mysigt att träffa alla förstås, så jag håller fast vid traditionen. Jag är faktiskt inte förtjust i princesstårta, så tänkte göra en pappa special. Det är bara ett problem med mig. Jag har inte så bra tålamod. Därför antar jag att allt som mamma och pappa och morfar och alla över 22 har gjort hundra gånger minst, ska jag kunna göra perfekt på första försöket. För jag gillar inte att inte kunna saker. Vill vara bäst direkt. Ni ska se pappas tårtor. Det finns inga finare. Han kan stå i en timme och bara stryka grädden så att den blir millimeterrak. Jag hade varken tid eller tålamod eller precision att göra det, så bestämde mig för att göra en alldeles egen variant av liknande tårta. Det är väl ändå innehållet som räknas?



God blev den! Och farmor berömde mig flera gånger för min fina tårta. Så det så. Allt var trevligt utom den jobbiga paketöppningen när alla sitter tysta i en ring och stirrar på mig. Jag öppnar det glittrande pappret och så ska man bli så där jätteglad varje gång... det är ju inte det att man inte blir glad, men det känns nästan tillgjort tillslut. Tänkte öppna direkt när folk kom för att slippa detta jobbiga moment men höll på med tårtan då så hann inte... Men överlevde detta också. Fick en ascool chockrosa rullväska som jag ska ha som handbagageväska ner till Spanien!

På kvällen hände det! Min spontana födelsedagsfest som jag kom på typ en vecka i förväg. Trots detta kom många goda vänner, även om några guldklimpar fattades förstås. Berget, den blivande polisen, flåsade allra mest när han gick upp för våra horribla trappor. Inte okej! Sandy och Lisen körde på tema (självklart) och de var riktigt fina tomtar!


Sandy åt just något äckligt (inte bakat av mig)



De hade bakat finfina presenter till mig och jultemat lyste igenom. Jag fick även glögg, glöggkoppar, pepparkakste och Dooleys. Jag hade fixat bål med smoothie-mixen som legat i vår frys sedan i somras ("älskling kolla vad jag köpte! två påsar smoothie-mix! det var extrapris på jobbet!") och fick även ett roligt alias-spel som testades framåt småtimmarna. Jag hade även satt upp en lapp i trapphuset att det "bara var att komma upp om vi var för högljudda eller om de bara ville ha en drink". Var lite rädd att det skulle komma någon, då vi bland annat har en väldigt social dam snett under oss. Skulle bli lite awkward. Men det kom ingen. Vad konstigt egentligen att man skriver sådär om man inte menar det? Typiskt Sverige, är det inte. Eller så är det bara jag.



Min ena bror kunde inte komma då han varit på rockkonsert och fått hjärnskakning. "Var det den vilda eller den lugna!?" fick jag frågan. Den lugna. Men jag fattar verkligen inte grejen. De hade kört en, som mamma kallade det, knuffring. Man står i en ring, och så går man in i ringen och knuffas och slåss (på skoj?). Han hade visst slagit ihop huvudet med någon och mådde nu skit. Hur kan man riskera syrrpans fest för något sådant? Don't get it. Tyckte det var väldigt tråkigt att han inte kom. Men den andra var här och representerade helt klart för bådas del. Han presenterade sig som min syster och var i toppform. Försökte lära sig alla namn och tillslut blev jag rätt impad att han kunde alla.

Mattias: Min lillasyster är 23.
Maggan: Va! Är din lillasyster 23! Hur gammal är du egentligen?
Mattias: 25.
Maggan: Då är du lika gammal som Melman, gamla gubbar. 
Och så skrattade han. Sådär hjärtligt med glimten i ögat. Den stora lilla 18-åringen.

När de flesta gått roade vi oss med att göra fladderläppsbilder och skaka-ansiktet-kort. Powell lyckades med några riktigt skeva bilder och om jag hade lite mindre hjärta skulle jag med glädje sätta ut dem här. De som vill ha dem för speciella tillfällen får maila till mig så ska jag se över saken!



Jag tyckte det var ett riktigt roligt sammanträffande att jag hade en rosett på klänningen eftersom jag fyllde år.
Jag: Kolla vad smart! Det är som att jag är ett paket.
Melman: Jaha, så vem som helst för öppna dig då eller?
Visst är det härligt med killar som har humor.





Tillslut var det bara jag Melman och lillebror kvar. Mamma hade lovat att komma och hämta bror. Han försökte ringa men det bröts typ. Mamma ringde hem och jag svarade. Hon undrade om hon skulle komma och hämta honom.
Jag: Ja, det tycker jag.
Mamma: Vaddå då?
Och jag hade ju tänkt hela tiden att jag inte ville släppa ut honom på gatorna eftersom han var ganska förfriskad, även om han säkert hade klarat sig galant, så farligt var det inte, säkert bara överbeskyddande syrra (om man tänker på vilka tillstånd man själv varit i och klarat sig hem själv)... Men när mamma frågade sådär kunde jag bara inte säga det. För att jag tänkte att då skulle hon bli sur på mig för hon skulle tro att jag hade supit ner honom, vilket jag faktiskt inte tyckte att jag hade gjort... Så det blev bara:
Jag: Nej, men det är ju rätt svårt att ta sig hem härifrån själv. Då måste han byta buss och stå och vänta i säkert 20 minuter...
Vilket är sant. Men ändå. Det var en lite konstig känsla som dök upp det där samtalet. Vet inte om det var mammas misstänksamma tonläge eller om det var någon liten djävul inom mig som viskade.

Det var i alla fall en mycket rolig kväll och jag är väldigt glad för alla kära vänner som kom hit!


Julbord och gammal vän.

Jag och Melman har varit på julbord med hans familj idag. Jag är inte värsta fanet av julbord egentligen, men det fanns mycket att välja på så jag lyckades bli proppmätt jag med. Det var riktigt fint, låg nere vid vattnet, och mysig stämning. Melman tycker jag är feg som inte vill äta sill. Konstistensen känns så... seg. Tror jag. Kan inte riktigt säga att jag gett det en ärlig chans. Men smakade på lutfisk. Det smakade ungefär ingenting. Men det var mysigt, gott och man skrattar alltid gott i deras sällskap!

Var helt slut efteråt. Vi var i och för sig och storhandlade imorse men jag vet inte riktigt varför vi var så trötta. Köpte den minsta julskinkan, den var på tre kilo! Ska försöka tillaga den någon gång också... Och hoppas att jag kan lyckas på första försöket den här gången! Ibland går det lite snett men man kan ju inte vara expert som mormor och farmor som har övat i 60 år liksom...

På kvällen mötte jag upp Limpan i TC för att inhandla lite julklappar. Det blev några till oss själva och några till de som vi skulle handla till. Det var jättekul att träffa henne igen! Blir inte så ofta eftersom hon bor i Åre... Och inte är hon hemma så länge nu heller. Så man får passa på! Det är så skönt att sätta sig på Donken (allt annat stängde) och bara prata om livet. Som man gjorde oftare förut, men som känns lika bekvämt och bra idag. Det är något med gamla riktigt bra vänner som aldrig går ur.

Nu ska jag gå och ge Melman en puss och en kram för jag tycker om honom så mycket!

Hahaha! Trodde du på det själv?

Det är väl klart att jag fick en liten minisläng av svininfluensan av vaccinet. Vem trodde något annat? Jag började nästan tro att jag skulle klara mig när jag inte känt något på hela kvällen och gick och la mig. Måste snubblat på mållinjen. Kände i natt att det inte var riktigt bra, smygfrös lite grann. Frös och svettades. Vaknade vid halv åtta för att gå upp och åka till skolan. Mådde lite konstigt, så tog tempen. 38.6 grader. Fan. Svinisen tog mig.

Melmans kommentar när jag kom hem var: "Det var ju givet att du skulle bli sjuk." Och det stämmer ju. Det var ju givet. Jag hatar att vara en vekling! Kunde inte gå till secondhand-affären med världens kortaste öppettider och köpa julgransfot och Lisen kan inte heller komma hit och kolla på valet i Bonde. Vi som har planerat det länge. Dagen har gått riktigt långsamt och jag har inte orkat plugga ett skit. Men enligt rapporter från skolan hade de inte heller en produktiv dag. Arvid hade kommit vid elva, spelat spel till tolv, de hade ätit lunch, sedan hade han kommit på att han hade glömt böckerna hemma. Åkt och hämtat dem, för att komma fram till att han verkligen inte orkade plugga.

Jag får ta igen det en annan dag helt enkelt. För idag är en stor fet värdo-dag.


Flashback - Sandys födelsedag

Någon gång där i november fyllde Sandy år och ställde till med kalajs. Är det inget tema? frågade jag besviket och bestämde med Lisen att vi kör tema i alla fall. Vet inte exakt vad jag skulle kalla temat, men utspökade var vi! Personer från diverse kön fattade tycke för våra boor och vissa trodde jag var jättefull för att mina ögon var så smala, men jag lovar att mina lösögonfransar var supertunga. Ni kommer förstå när ni ser bilderna.

Jag och Lisen bjöd in oss själva till Arvids nya lägenhet och fattade tyckte för allt utom den läskiga hissen! Han var dessutom en perfekt värd som lagade köttbullar och makaroner medan vi tränade på vårt hemliga tal slash rim som vi skull framföra till vår vän.

När vi kom dit undrade vi vad som flugit i oss när vi körde tema helt själva. Men så tog vi en shot i hallen och begav oss in. Sandy blev glad och det blev en riktigt rolig kväll! Förutom när jag skulle försöka dansa breakdance... men det är en annan historia. Arvid kom dit och styrde upp dansgolvet med bugg, vals och lite vanlig bra skit. Razz lovade att klä ut sig till Paella-räka på Spanien-kick offen och jag sa att han kunde få låna mina rosa lösögonfransar. Looking forward... Grattis Sandy och tack för en grym kväll!


















Fröken Hasse och pojkvännen Tage.

En morgon för några veckor sedan satte jag på mobilen och fick ett sms av mamma som hade skickats kvällen innan. "Är du vaken?" Jag fick förstås för mig att något hemskt hade hänt eftersom hon hörde av sig så sent. Bilderna som avlöste varandra i mitt huvud blev värre och värre. Kom på att det var storm i Skåne, och pappa som skulle åka bil till just Skåne den kvällen! Såg bilder att han hade krockat och åkt av vägen och allt möjligt... Kan ha att göra med mina tidigare bilupplevelser, men det var inte en lugnande tanke just då. Kunde knappt äta någon frukost. Skickade sms tillbaka men hon hade inte på mobilen.

Precis när jag ska gå ringer hon. Jag svarar snabbt.
Jag: "Har det hänt något?"
Mamma: "Nej, varför tror du det?"
Jag: "Tänkte att det var något viktigt när du ville prata så sent!"
Mamma: "Jaha. Nej. Jag ville bara berätta att Hasse är en tjej."

All vånda i onödan. Hon ville alltså bara komma med nyheten att de på campen upptäckt att Hasse är en tjej. Jag skrattade högt. Tjejerna brukar ha några ränder på stjärtfjädrarna, men man kan tydligen inte se det på den här färgen. Det var därför de hade trott att det var en kille. Tji fick alla. Hon betedde sig tydligen väldigt mycket som en tjej. Så vad skulle hända nu? Skulle de döpa om honom? Eller jag menar henne. Kan fortfarande inte riktigt hålla isär det där. Till vaddå, Hasselina eller??

Förra veckan fick jag ett sms om att Hasses pojkvän Tage skulle komma. Tage skulle vara tamare än Hasse. Grå och fin. Vilken tur att jag skulle dit den kvällen så att jag fick träffa dem!



Som ni ser på min halsformation var det lite läskigt när de kröp runt på axlarna. Tage var väldigt intresserad av Hasse men Hasse sa ifrån. Jag tycker de är söta! Och Hasse är inte sådär asocial och tråkig längre, även om hon är lite skrajsen. Tänk. Att Tage är kär i Hasse är nog en fras man inte trodde att man skulle höra.


Pip piiip! Kvitter. Hasse i gult och Tage i grått.


Vi ser det snöar, vi ser det snöar!

Det var ju roligt, HURRA!
Jag blev faktiskt alldeles glad imorse när jag gick till tåget och det låg minst fem centimeter tjockt snötäcke på marken. Och det singlade ner flingor i luften. Visst att jag höll på att halka omkull antal gånger, men hela själen skuttade av glädje. Det är ljust, inte svart. Barn åkte stjärtlapp i den perfekta pulkabacken bredvid vårt hus. Jag ville bara slänga mig ut, göra snöänglar, kasta en snöboll, bygga en snögubbe... Låt snön stanna!

Vi hade sista schemalagda lektionen idag och jag och Lisen fick agera äkta pluggisar då vi var de enda som hade gjort uppgifterna i förväg (Sandy och Pandy var inte där får jag säga till deras försvar men enligt rykten hade Pandy samma roll på sitt seminarium). Så vi fick svara på allt. Och det var inte så att vi räckte upp handen och var på hugget hela tiden, men eftersom ingen annan svarade blev det en tjock tystnad innan skolans skönaste lärare (for real) (delat med Håkan förresten) sa våra namn och vi fick sätta igång. Största pluggisarna på Handels, då är det fan illa! Fast så illa tror jag faktiskt inte att det är, ni ska se vissa alltså... Man skulle kunna tro att de inte gör annat än att plugga. Jag följer ju faktiskt Bonde på onsdagar, tränar fotboll på måndagar och så. Planerar att träna ofta men det har ju inte gått så bra hittills. Tänkte faktiskt använda mitt träningskort för första gången idag sedan jag köpte det i slutet av september, men så skulle jag ta svinis så det blev inget. Så fort jag bara kan vill jag träna! Har längtat sedan jag köpte det där förbannade träningskortet.

Efter lektionen åkte jag och Lisen för att ta svinisspruta. Jag har inte riktigt kunnat göra det tidigare av rädsla att däcka en dag och på så sätt missa viktiga lektioner. Men nu är det bara självplugg som gäller och då är det bara att passa på! Mamma insisterade väldigt hårt på att jag skulle ta den "vanliga" influensasprutan också, som typ alla gamla tar, eftersom mitt immunförsvar är under all kritik. Lät som en rätt bra idé, så nu har jag tagit en spruta i varje arm. Det är nu ungefär fyra timmar sedan jag tog den och enligt en läkarstudent som brukar köra fotboll med oss är det lugnt om man inte känner något inom sex timmar. Håller tummarna... måste ju vara fit for fight när de ska välja i Bonde imorgon!

Försökte utnyttja situationen igår:
"Älskling, imorgon ska jag ta en spruta i varje arm så jag kommer nog inte kunna laga mat..." (hundögon)
"Vad synd, för jag är inte hemma. Ska gå och kolla på Elitserien."
Det gick inte riktigt hem.

Bort! Iväg!

Ikväll har vi skickat iväg vårt projektarbete i kursen management: organisering, ut i cyberspace. Läskigt men också välkdigt, väldigt skönt. De senaste veckorna har man i princip helt ignorerat red och fin-kursen för att bara kötta projekt. Men nu är det alltså klart och vi kan inte stirra på det i ännu fler timmar. Eller jag tänker i varje fall inte göra det. På måndag är det projektkonferens och vi ska stanna tiden och klämma in hur mycket som helst på 20 minuter då vi ska presentera en annan grupps arbete. Man får cirkus fem minuter på sig att beskriva deras arbete, sedan skall det bli diskussioner. Detta ska vi fixa imorgon så att jag kan få en pluggfri 22-årsdag!

Jag fick just ett väldigt infall att jag skulle vilja läsa en skönlitterär bok. Så här när det närmar sig jul. Det är natt dygnet runt och det vore roligt att läsa något där inte orden implementera och hävstångssambandet inte finns med hela tiden. Här även lärt mig ett nytt ord idag (som jag hoppas att jag aldrig kommer använda för ingen normal svensk förstår det). Rudimentär: outvecklad, förkrympt.

Behöver det nämnas att det var en typ etisk filosof som uttalade sig?

 


Kalla mig Slaskis.

Sitter och skriver på min del av projektarbetet. Slaskdelen. Där allt det viktiga står. Väldigt odefinierat, men ändå klart och tydligt. För det ska vara empirisk beskrivning.

"Ska jag ta barbapappa i slaskdelen?" frågade jag förra veckan på väg hem från en företagsintervju till projektet. Det ska jag. Och en massa andra saker. Allt som ingen annan skriver om som är relevant.

Klart som vårt vatten hemma i kranen just nu? I såna fall är det inte så bra eftersom det är brunt som coca-cola. 

Over and out.
Slaskis


Den där dagen jag berättade om.

Trött-och-skratt-dagen. Föreläsningen var väldigt givande just i det sammanhanget. Jag och Lisen undrade hur det skulle varit om jag inte hade haft någon tumme och försökte anteckna som om vi inte hade någon tumme. Svårt men hyfsat läsbart. Lisen fick veta att ekollon kom från trädet ek och kände sig väldigt upplyst.

Till ett uttryck som jag undrade lite över denna dag. Vi skrev på vårt projektarbete och någon sa att "det känns lite hattigt". Känns lite hattigt. Vad menar man egentligen? Att hatten är kantig och inte mjuk som en text borde vara? Hur vet man att det är en kantig hatt? Det vet man inte. Eller tänker man på fula hattar? Vems hatt är det förresten. En tants basker med obligatorisk snör-bit på toppen kanske. Fast en basker är ju inte riktigt en hatt? I don't get it. Någon som kan förklara detta mysterium?

Jag ska nog gå och knyta mig nu. Det var en hård vecka den här veckan och något säger mig att den här inte blir så mycket bättre eftersom projektet ska in på fredag. Jobbade hela helgen så den försvann ju bara helt. Mitt lag var och spelade student-sm och jag är jätteledsen att jag inte kunde följa med... är ju nästan frisk nu liksom. Och så måste jag ju fylla år på lördag också. Har inte riktigt tid med det just nu! Förstod jag inte det när jag var tvungen att klämma mig ut så att jag skulle fylla år just den här veckan år 2009? Dumt. Jag har på riktigt typ glömt bort/förträngt att jag fyller år. Är det ett ålderstecken att jag inte längre reagerar på det? Förut var det ju typ årets höjdpunkt. Men ja... dubbeltvåa är inte så himla ballt. Ingen större skillnad mot 21 - tror jag - jag vet ju inte än. Jag kommer ihåg att Malte hade värsta åldersnojan när hon fyllde 22. Jag känner inte av det alls. Fast det kanske är för att jag vet att Malte alltid kommer att vara äldre...

Väldigt trött på rätt sätt.

Jag sitter i biblioteket i skolan med min tappra familj. Varför inte ta en liten paus?

Gårdagen blev väldigt rolig för att jag var så trött. Ni vet, övertrött på ett roligt sätt. Tyckte jag iallafall, kan ju inte svara för vad de andra tyckte... Allt berodde på att jag vaknade 05.30 då Melman skulle gå upp. Alarmet på hans mobil ringde och ringde men vi kunde inte hitta den! Till slut slutade den låta men han var ju ändå tvungen att hitta den... Så fick tända och ringa till den flera gånger, krypa och riva i lådor... man blev helt knäckt! Man hörde den ju så tydligt men kunde bara inte hitta den. Efter ett bra tag hittade jag den mellan våra madrasser nere vi fötterna. Väldigt oklart hur den hamnade där? Den enda vi kom på att anklaga som inte hade något alibi var busråttan.

Nu är pausen slut för den här gången!

RSS 2.0