Lagom är bäst?

Om jag har rätt så mycket att göra, så blir jag effektivast. Har man för lite att göra så blir man seg, och har man för mycket att göra vet man inte var man ska börja. Så känns det ungefär nu. Som det sistnämnda. Inte helt ovanligt har båda kurserna lagt in massa tunga grejer i slutet, samtidigt förstås. De har liksom dykt upp nu, ett etikarbete och en seminarieuppgift som har visat sig vara ungefär lika stor som hela projektarbetet vi just nu håller på med. Kanske inte riktigt var sant, eftersom projektet är väldigt mastigt, men frågorna var riktigt omfattande. Allt detta slog mig nu, för några minuter sedan. Och jag vet inte vart jag ska börja. Ska därför försöka strukturera mina timmar fram till söndag.

1. Strukturera projektet med det som ska vara klart imorgon. När: NU.
2. Läsa, läsa, läsa om Swedbanks kris och förstå allt direkt. När: Efter NU.
3. Leta febrilt i organiseringsboken efter modeller som vi kan applicera. När: Imorgon efter PA-mötet (nej, jag menade inte Play Ahead).
4. Skriva om det. När: Samtidigt som punkt 3 om jag kan synka mig själv. Antagligen hela lördagen innan jag ska våldgästa mormor och gratta henne på fördelsedagen, jobba några timmar på kvällen och sedan leka med Mikiz och Anna eftersom Anna är hemma från sin andra stad
5. Helst skriva lite (mycket) projektarbete om det som förhoppningsvis har klarnat imorgon till 100 %. När: Helst imorgon kväll före Idol, helst inte efter Idol, om Swedbank har kommit ur sin kris med hjälp av vår grupp. Annars söndag efter kl 10 då Swedbank-rapporten skall vara inne (skön deadline btw).
6. Läsa i etikboken, svara på delfråga 1. När: Söndag efter PA-skriverier, helst före kvällen
7. Leta efter en hållbarhetsredovisning hos något företag och analysera denna (vilken tur att man får välja om man vill svara på svenska, norska, danska, tyska, franska, spanska eller engelska, undra vad jag ska ta...) När: Verkligen före torsdag kl 17 för då är det försent.

Sådär! Det känns liiite bättre. Nu är det väl bara att köra om se om planen håller.


Årets Koblenzresa.

För några veckor sedan bar det av till Tyskland för att spela mot andra europeiska business schools och kämpa om guldet. Det började halvbra med att vi fick vänta i cirkus två timmar på flygplatsen på att bli hämtade av tyska studenter. Till slut kom bussen och när vi kom fram till universitetet fick vi veta att vårt lag var splittrat för att bo hos olika tyskar. Detta gillade inte jag och ass Lotta, så vi fixade och trixade ett tag och lyckades få ihop alla under samma tak. Det var mycket fräschare än förra året, så vi var nöjda. Han vi bodde hos hade nog lagt in ett önskemål för det var bara svenska tjejer och en del cheerleaders. 

Jag kan inte låta bli att tycka det här med cheerleading är så töntigt. Det kanske kan vara lite okej när de är sådär grymt duktiga som de är i USA och när det är riktigt seriöst, men här blir det så halvhjärtat och fel när de står och viftar lite med pompomsen på sidan. När de väl fick uppträda var det några som var duktiga (bland annat våra) men det var fortfarande mycket stripp, porrdans och akrobatik från andra håll. Tur att jag inte gick med cheerleading laget; har ju min image som fotbollscoach att tänka på!

Jag var fortfarande inte frisk, men visst kändes det liiite bättre. Vet inte om det var cupatmosfären i hallen eller den tyska luften som gjorde det. På fredagen spelade vi inte förrän kvart i fem så det blev mycket väntande. Vänta. Vänta. Vänta. Kolla på andra SSE-lag. Vänta. Vänta. Spela! Redan första matchen mötte vi ESADE, ärkerivalerna. Jag hade sagt att jag skulle känna efter på uppvärmningen om jag skulle spela eller inte, men jag tror alla vet hur det här slutade... Mamma och pappa hade visst slagit vad om jag skulle spela eller inte. Pappa vann (mamma hade lite väl höga tankar om mig). Tror inte att det gjorde sjukdomen bättre, men inte så mycket sämre heller. Vi spelade bra mot ESADE men de gjorde 0-1 i sista minuterarna. Tråkigt, men ändå inte hela världen. Planen var liten och matcherna bara 2x5 minuter. Andra matchen mötte vi ett lag från Hamburg och vann med 2-0 har jag för mig. Därmed kom vi tvåa i gruppen och skulle spela kvartsfinal dagen efter mot Siena, de vi vann med 11-1 mot i finalen i Barca.

På kvällen kollade vi på stafetten och det här året slapp jag springa utan hejade istället. Väldigt mycket skönare! De kom tvåa i år igen och var besvikna, vilket jag kan förstå eftersom de var några få meter efter vinnarna. Jag tyckte de var duktiga! Kvällen tillbringades på den enda puben i den lilla hålan och det var väldigt trevligt. Jag, Lotta och Ida blev väldigt hungriga framåt natten och gav oss ut på jakt efter en kebab och hittade ett ställe som precis skulle stänga men som var väldigt snälla och fixade käk till oss. De som arrangerar den här turneringen måste ha missat att man behöver riktig mat när man idrottar. Müsli med mjölk och soppa fick vi på fredagen. Räcker inte för mig! Kebaben satt fint.

På lördagen spelade vi tidigare och mötte som sagt Siena. Jag vet inte vad vi pysslar med för på något sätt lyckas de ta ledningen med 2-0. Katastrof. Och de är så sjukt fula. Spelmässigt. De håller i en, drar i armar, tröjor, allting. Och skriker för allt. Man ville bara klappa till dem i ansiktet. I andra halvlek lyckas vi dock vända till 2-2 och spelade riktigt bra. Hade så himla många chanser att avgöra på, men lyckas inte. Straffar. Tre stycken. Jag var nervös men ändå lite taggad. Två sa att de ville ta och jag sa att jag kunde ta om jag fick lägga först. De satte den först. Sedan var det min tur. Jag gick fram, försökte tänka att det var träning och att allt var frid och fröjd. La upp bollen. Hörde signalen. Gick fram och sköt. Pang. Den satt! Jag blev så jävla glad. Jag kände bara yes! Emma räddade. Vi sköt i stolpen. De missade. Vi missade. En avgörande. De satte den. De räddade vår. Och så var den drömmen över. Mot ett jävla skitlag. Satte mig ner och började grina för att jag var så arg. Helt plötsligt kände jag en hand på ryggen. Tittade upp. Så var det tjejerna från ESADE! Skum känsla. Att bli "tröstad" av de man hatat i ett år. Och det är klart att jag förstod att de säger att vi var bättre och att de hellre hade mött oss när vi redan hade åkt ut. Men de var faktiskt schyssta att prata med. När vi inte behövde tävla längre. Men det var riktigt tråkigt att åka ut, speciellt mot ett sämre lag. Jag tror absolut att vi gynnades av längre matcher och större planer i Barca. Längtar redan dit! Då jäklar ska inga larviga italienskor få vinna över oss.

Vi fick vänta riktigt länge på att det skulle komma en buss och hämta upp oss på kvällen och vi insåg att tyskar och organisering inte passar så bra ihop. På kvällen åt vi middag tillsammans allihopa på "restaurante mediterranian". De hade en älg som symbol. Mediterranian, älg... jag vet inte riktigt om den kopplingen är okej alltså. Det var roligt och väldigt spännande när jag utan förvarning skulle improvisera ett tal på engelska (!). Blev inte det vackraste eller mest korrekta kanske, men höll det kort och konsist och utnämnde MVP. Kvällens stora fest hölls i ett badhus där de hade tömt bassängerna och gjort det till ett dansgolv. Mycket intressant! Det var roligt men jag kände att jag inte mådde hundra så jag och Lotta åkte hem först. Var hemma klockan fyra. Tiden gick så sjukt snabbt!

Den sjukaste grejen hände dock på natten där vid sex-snåret. När Madde och Emma kommer hem upptäcker Madde att det ligger en okänd man i hennes sovsäck och sover! Jag och Lotta hade inte märkt någonting, trots att han låg bredvid oss. Frasen "Excuse me, you're lying in my sleeping bag" måste varit en hon aldrig trott hon skulle säga. Han ville inte gå därifrån men efter mycket tjafs och efter att Lotta vaknat med ett ryck och sagt till honom att gå på mitt kommando så gick han och la sig någon annan stans.

Söndagens hemresa var rätt så seg men hem kom man till slut. Det var en rolig resa förutom att vi inte vann och att jag var sjuk. Men alla blev ju i alla fall sjukt taggade inför SM i december!


Bra tänkt Tele2.

"För närvarande har vi störningar i vårt mobilnät i mellansverige. Felet drabbar samtal, SMS och MMS. OBS: Om du behöver komma i kontakt med SOS-alarm kan du ta ut ditt SIM-kort, starta om mobilen och sedan ringa 112 via ett annat nät."

Citat Tele2:s hemsida just nu. Ni måste ju hålla med om att om man verkligen måste ringa 112 (peppar peppar ta i trä) så KANSKE man inte har tid att lugnt och sansat ta ut SIM-kortet, sätta i, starta om... Det låter ju väldigt fånigt faktiskt. Men, det är ju tur att det går på något sätt...

Skit också att det inte går att ringa när jag är arg och vill prata med min ass!

Har ni någonsin testat...

... att ta mentholnässpray precis före ni tar en klunk oboy?

Det smakar nästan after eight!


Hasse är på camp.

Det är sant. Jag kom hem till päronen på fars dag sliten efter Koblenzresan och såg att buren var tom och släckt. Det låg fjädrar på golvet. Vart var Hasse? Hade han dött? Rymt? Blivit kär i en skata och försökt rymma genom glasrutan men brutit nacken? Blev nästan lite förskräckt. Även om han är en väldigt rädd och tråkig fågel så är han ju ändå... Hasse. Den som tagit över mitt rum liksom.

Då fick jag veta att Hasse var på camp. En kvinna som har ett typ fågel-kennel har kommit och hämtat honom och ska göra honom tam på en vecka. Tadaa! Varsågod, här får du en utmaning. Enligt henne ska man kunna gosa med honom i nacken sedan utan att han bajsar på sig, som han för övrigt gör varje gång Simp kommer in i rummet. På riktigt. Jag har sett det. Ta det inte personligt. Or do.

Han har tydligen fri tillgång till frukt och vatten men annan mat får han bara av henne. "Men Hasse gillar väl inte frukt?" frågade jag. "Nej, han är livrädd för det" sa mamma. Nu kanske han gör det om alternativet är mänsklig kontakt... Fast mamma hävdade väldigt starkt att han är på rätt spår för på senaste tiden har han flugit och nuddat håret på huvudet på dem. Det kan ju inte vara en slump?

Jag vet inte. Jag vet bara att det är sista chansen för Hasse att bevisa att han är en någorlunda reko papegoja. Jag hejar på dig!

Sova.....

Det var länge sedan jag var så här sovtrött. Jag menar, i tentaperioden så var man ju allmänt slut, men då var man trött på alla sätt. Nu är jag bara trött för att jag sovit för lite/börjat för tidigt de senaste dagarna. Idag var jag i skolan 8.00 och var där till klockan 19. För att sedan gå på Koblenz-kick off i Rotundan. De är rätt lugna, och visst var det kul att se vilka som ska med och så men jag var mest trött. Imorgon har jag inga lektioner så då ska jag ta en riktig sovmorgon och sedan plugga hemma. På kvällen ska jag gå med Melman, hans mamma och kanske min mamma på MJ-bion. Min pappa skulle egentligen följt med men han var tvungen att åka bort och jobba. Vaddå, kan man inte säga "nej jag kan inte, ska gå på MJ-bio med min dotter, hennes kille och hans mamma på onsdag." Nej det är klart man inte kan, men tänk vad kul det vore. Är faktiskt lite ledsen att han inte kunde följa med, men det är ju inte hans fel. Det hade varit roligt att göra något med honom liksom, det händer inte så ofta att vi är "ensamma" utan mamma och bröderna. Nu låter det som att jag är tio år och pappagris. Men fast jag är betydligt mer än tio år tycker jag fortfarande att det är roligt att göra saker med mina päron.

Som sagt så kunde inte pappa, och då skulle mamma rycka in. Fast hon vill verkligen inte gå av någon outgrundlig anledning... jag menar hallå, MJ! Men hon kan tänka sig att offra sig för att ingen annan vill. Och först blev jag jätteirriterad för att hon tjatade om "jag vill jättegärna gå på bio med dig, men på en annan film..." eftersom det inte riktigt det som var grejen. Men nu förstår jag att hon bara ville att jag skulle förstå att det var filmen det var fel på och inte vårt sällskap om hon skulle välja att inte henka. Vi får se hur det blir. Kommer sitta där och bli jättejättearg på Michael för att han dog. För den där konserten hade varit så grym och vi hade biljetter.

Lala salama.

Nu kör vi!

Jag vet inte om det har att göra med att det var träning idag och alla var sjukt taggade inför Koblenz, men jag inbillar mig att jag mår lite bättre idag. Första dagen jag känner så på fem veckor. Mycket snor fortfarande, men rinnigt och inte sådär tjockt. Min mamma har köpt en nässköljskanna som jag testade igår. Tyckte inte att den hjälpte direkt, men kanske då. Borde göra det igen! Hon köpte även någon multi-mega-vitamindryck som man ska ta morgon och kväll. Så det har jag gjort i några dagar. Det smakar verkligen röv, men jag är desperat på att bli frisk. Gärna snabbt också, till på fredag senast. Ni förstår inte hur mycket jag vill spela. Men vi får se. Om jag inte tillför något så får jag coacha istället. Jag vet ju att jag antagligen inte gör saken bättre om jag spelar, men åh... det är bara Koblenz en gång om året. Det känns i alla fall jävligt kul! Och så har vi fått ihop fullt lag till student-sm i gbg i december, vilket är kul! Jag ställde det som krav att vi skulle vara fullt lag, för det var inte så kul förra året att spela med en avbytare mot skitbra motstånd... men i år blir det andra bullar!

Tog lite blodprov idag, de skulle göra någon forskningsstudie om influensor på KI och ville ha "försökspersoner". Hon var grym på att ta det! Kände ingenting, och hon tog ändå typ fyra rör med blod. Man fick hem näsprov som man ska ta om man blir sjuk, och så skickar man in det och så testar de för alla sorters influensa. Om man har det kommer de hem till en och tar ett nytt blodprov. Och så ska de forska massa och sånt om det. Jag är absolut för att vara till hjälp i såna här studier om det kan leda till framgång inom medicinens värld. 

Nu måste jag gå och diska, skölja näsan och läsa lite dålig skvallertidning innan jag somnar som en stock. 


Tog inte DU den?

Det som skulle blivit en dejt i stan blev en mysig hemmakväll i mjukisbyxor. Jag och Melman hade treårsdag i lördags och jag är inte den som vill göra det till värsta största grejen, men det är en bra ursäkt att göra något roligt eller mysigt tillsammans. Jag jobbade i lördags och mådde halvbra, så Melman gav förslaget att vi kunde stanna hemma. Jag ville verkligen åka till stan och äta på någon restaurang fylld med ljus och god mat och en fin pojke, men vid närmare eftertanke var det bättre att spara det till någon annan gång. Vi lagade smarrig mat här hemma och såg på "män som hatar kvinnor". Den var bra men hemsk. Kom inte ihåg så mycket från boken så störde mig inte på att de ändrat handlingen.

Dagen eftet var det dags att gå och lämna tillbaka hyrfilmen. Ungefär halvvägs säger Melman:
"Du har väl filmen?"
Jag: "Nej. Tog inte du den?"
Melman: "Nej, jag har den inte! Jag trodde att det var du som tog den."
Jag: "Varför skulle jag ha tagit den mer än du?"
Melman: "Jag hämtade ju alla dina grejer; jacka, mobil, plånbok... du kan väl komma ihåg något själv!"
Jag: "Men det var ju bara för att jag hade på mig skorna och jag inte fick gå in. Det är ju inte så att jag är van att ha med mig en film när jag går till ICA..."

Vi kom inte så långt. Insåg att vi var tvungna att gå tillbaka. Upp för alla fyra trappor! Ni anar inte hur mentalt knäckande det är. Men vi gjorde en deal. Melman gick upp och hämtade filmen och jag lovade att laga middagen själv. Jag tror att båda var nöjda faktiskt. Jag tog tid på honom också så ätt det skulle bli lite roligate. Han var snabb!

RSS 2.0