Det låter bara konstigt.

Endast ett handbagage är tillåtet per passagerare (exkluderat spädbarn). Tillåten maxvikt är 10kg med en storlek på 55cm x 40cm x 20cm (din handväska, portfölj, laptop, köpta varor, kamera, etc. måste bäras i ditt tillåtna handbagage).



Barca baby!

Imorgon bitti tiiiidigt åker jag och Sandy till Barca för att hälsa på världens bästa Lisen! Wohoo! Jag har sagt sedan oktober att vi kommer i februari och ja... det gör vi också! Sedan bokade vi för två veckor sedan men ändå. Samma slutresultat.

Det här fick jag på mailen för några dagar sedan och det är mycket troligt att vi kommer att följa detta fantastiska schema. Särskilt eftersom "vila" ligger inne som aktiviteter.

"Ett förslag (som kan ändras precis så mycket som ni vill): 

Fredag:
After-work med cava och semlor (vi pratade om att äta semlor och dricka cava som ett trevlig avslut på jobbveckan en kort stund, bara om ni vill)
Vila
Middag på tapasrestaurang vid mig (världens godaste tapas typ 70 meter från min dörr)
Lördag:
Strosande på stan/ fika/shopping/lunch nere vid stranden
Vila
Middag i gamla stan
Drink på piratbaren (en minst sagt annorlunda liten bar!)
Söndag:
Strosande på stan/fika/shopping/lunch
Sandra åker hem
Laga smaskig middag hemma (eller äta ute?)
Drink på skybar 26 våningen på Hotel W?
Måndag:
Strosa/fika eller
SPA och lunch med utsikt över plaza espanya och montjuic (jag har en extra gratisbiljett till SPA/gym vid plaza espanya där vi kan bada jacuzzi och turkiskt bad om vi vill och bara hänga) sedan äta lunch på toppen av tjurfäktningsarenan???
Sara åker hem"

Hur fantastiskt låter inte det!? Nu har jag bara ett halvt case att göra, packa, skriva ut biljetter, säkert något mer, och sedan får vi se om jag hinner sova något innan klockan är 5.08 och tunnelbanan går. Annars finns ju "vila" på schemat.

Milstolpe?

Jag har precis fått veta att jag passerat 200 000 kr i studielån!
 
Det är ganska mycket. Eller nej. Det är väldigt mycket! Vi får hoppas att det visar sig vara en investering och inte en kostnad... men jag är inte orolig. Lyxfällan säger också att det här och bostadslån är de lån som är bra.

Och då är det ju så.

Rysningar.

Jag fick lite pikar att jag var efter när jag la upp Erato och Kesoburkarna för någon vecka sedan. Men det här är faktiskt från Grammisgalan som precis var och jag fick verkligen gåshud för att de är så bra. Blunda, lyssna och njut.



Jag är helt slut. Fick strunta i en fest idag för att jag kände mig hängig efter att ha jobbat hela dagen... supertrist, men nu ska jag träna på att ta hand om mig och inte bara köra på i 190 när man får lite varningstecken. Har nog sovit lite lite på sista tiden. Så det gör jag. Tränar. Så bra att jag och Zlatan nog ska gå och lägga oss nu.

God natt.

Det var länge sedan jag grät.

Kan inte komma ihåg när det var. Men idag blev det en liten å när jag kom hem till trygghetskanalen hos mamma och pappa. Det var besvikna, arga, ledsna och hjälplösa tårar. Jag känner mig så väldigt illa behandlad av administrationen på vår skola. Och samtidigt vet jag att om jag går upp till fight med dem om det här, kommer jag att förlora mer än jag kan vinna. Därför har jag inget bättre val än att acceptera och följa vidare instruktioner. That sucks. Men jag måste tänka taktiskt för att inte fälla krokben för mig själv.

Fast jag vill att de ska se vad de gör med mig. Det är lätt att vara kall mot mig i ett mail. Undvika frågorna som jag egentligen ställer. Jag vill gå dit och be dem förklara. Inte för att få dem att ändra sig, de har uppenbarligen redan bestämt sig, men för att jag vill veta. Be dem förklara. Förklara varför det är min skola som sätter hinder för mig, och inte den som ska ta emot mig. Förklara varför de måste följa något ordagrant istället för meningen med det hela. Varför de måste vara maktgalna bara för att de kan.

Jag är ingen maskin. Jag har känslor. Väldigt mycket känslor faktiskt, som inte väntar på att bubbla upp när jag känner mig orättvist behandlad. Som jag gör nu. Vi förväntas vara maskiner med deadlines hela tiden; leverera leverera leverera. Allt vi bryr oss om är pengar. Redo att köra över vem som helst för att nå toppen. Fast vänta nu. Det är inte riktigt så. Jag är inte så. Och därför blir jag så ledsen när de behandlar mig som att jag inte ens ska reagera när det är min framtid de spelar på.

Så även om de styrer och ställer med mitt liv och jag gör bäst i att infinna mig, vill jag att de i alla fall ska se hur deras handlingar påverkar mig. Kanske kan de få en liten tankeställare som räcker för att hjälpa någon annan i min situation i framtiden. Och då vore mina tårar inte helt bortslösade på känslokalla människor som hävdas arbeta på Student Services. Ha. Vilken jävla sarkasm.

Kindle eller iPad?

Vi gör just nu ett case om Kindle vs iPad. Jag hade ingen koll på Kindle förrän några veckor sedan, när en kille på jobbet visade sin läsplatta med e-ink. Den var ju helt fantastisk! Men det enda man kan göra är att läsa på den... så då är ju iPad mycket bättre. Fast den är ju riktigt kass att läsa på... Hm. Kindle har nu lanserat Kindle Fire som är en härmapa på iPad, fast mycket billigare. Och kanske sämre? Jag vet inte. Det optimala vore ju att kunna byta mellan e-ink och multimediaskärm. Då skulle jag köpa en. När jag fick pengar.


Jag gillar det här.


RSS 2.0