Det är jobbigt att vara ledig!

Efter att ha haft en riktigt tuff vecka som egentligen inte var tuffare än vanligt utan kanske tvärtom, men på något sätt hade jag samlat på mig massa trötthet som utlöste ännu mer trötthet...

Ledig lördag. Det bestämde jag. Kan inte komma ihåg senast jag hade en hel dag utan att göra något plugg överhuvud taget. Så himla skönt! Jag och min vän Malte gick på shoppingtur. Har inte varit i en butik (minus mataffärer) på flera månader. Vi gick in till stan från mig. Åt lunch i Kungshallarna på Pong. Blev trötta. Gick i kanske tre affärer. Jag bäställde ett par glasögon som passar en analytiker. Nördigt men coolt. Malte provade många men var lite för blyg för att gilla några. Bestämde oss för att vi måste sätta oss ner och fika. Handlade lite på H&M först. Fikade. Kollade väskor, hittade inga väskor i rätt form och pris. Gick till Lagerhaus. Sen stängde allt. Åkte hem till mig och åt chokladmuffins som jag bakat. Sen var jag helt superslut och la mig i sängen och glodde lite på burken. Men det fick jag.

För det var ledig lördag och då får man göra allt vad man vill.


Jag är trött.

Skulle verkligen behöva ta det lite lugnt. För en liten stund.

Över.

Tack för alla gratulationer! Ni är så gulliga. Jag har inte tänkt att det är en så stor grej men ja... det är ju kul. Och lite häftigt kanske det är. Eller mest nördigt. Men det är okej. Jag gillar nördigt.

Nu är tentan över! Så fruktansvärt skönt. Jag borde garanterat ha klarat mig vilket i sådana fall betyder jullov. Yeei! Om jag har tur gick det till och med bra. Sedan gick jag till jobbet och körde ett riktigt marathonpass. Har fokat på plugget på sista tiden så hade en del att göra. Men vi var väldigt duktiga idag så det känns bra. Och det är så roligt!

Jag hade hoppats att kunna vara pluggfri i helgen men just det... vi påbörjade ju ett nytt projektarbete veckan före tentan. Så måste träffas och jobba med det imorgon. Inte jättesugen. Men va fan. Imorgon kväll ska jag och Malte mås umgås och det har jag längtat efter hela veckan!

Nu är det nog dags att sova.

Världens mest omtänksamma Roomie.

Om igår var en riktig jävla skitdag har denna dag varit bättre. Fortfarande väldigt snuvig men plugget har ändå gått rätt så bra. Tog en promenad i skogen mitt på dagen för att rensa huvudet lite. Skönt.

Roomie kom hem efter sin tenta med en burk till mig. Då hade hon varit i en hälsokostbutik på vägen hem från skolan och köpt några piller till mig så jag ska bli frisk någon gång. Så himla gulligt! Jag blev helt rörd. Hon är den bästa Roomien jag kan tänka mig! Så omtänksam. Det var någon insekt på burken men vad fan. Jag testar! Och så fick jag middag av henne och Daddy. Hon tar hand om mig när jag är lite klen och bitter. Bästa.

Sedan helt plötsligt ringde telefonen och det var någon från Handelshögskolan. Vad vill de mig? undrade jag. Jo, de ville berätta att jag och Linus kommer få stipendium för bästa kandidatuppsats i redovisning på Diplomandbalen! Helt sjukt. Jag studsade lite för jag blev så glad. Jag kanske borde matcha Linus Moradräkt eftersom vi ska gå upp en gång tillsammans?

Bra försäljare?

Roomie ska köpa en kursbok av mig.

Roomie: Du får säga till vad du vill ha för boken så får du det.
Jag: Den kostar drygt 600 i nypris.
Roomie: Då får du 500.
Jag: 500! Är du tokig. Det är för mycket. 300.
Roomie: Men nej. 400.
Paus.
Jag: Jag kan mötas på 350.
Roomie: Deal.

Jag gillar att köparen börjar högt och säljaren lågt.

Jag är en vampyr.

Jag är en vampyr, jag suger och spyr.
Låt mig komma in, jag vill bli din.

Den låten har jag lyssnat på sedan jag hörde den första gången på Idol i fredags. Det finns en remix. Den svänger på ett sätt som gör mig glad. Så varför sluta?

Jag fattar allt och ingenting. Säger de också. Och det känns väl lite så. Jag har tenta på fredag. Känner mig inte alls förberedd. Det är en memorerings-detalj-tenta som jag bara hatar. De ska inte testa om vi fattat, bara om vi kan trycka in saker. Tack för den när det är 800 sidor plus. Jag är så bitter just nu märker jag. Jag tycker inte om att vara bitter. Men känner mig lite motarbetad för tillfället. Har precis haft ett stort projekt som hade deadline i lördags, redovisning igår och feedbackseminarium idag. Förra veckan påbörjades ett jättestort projekt i den kursen vi har tenta i på fredag. Hur tänkte de där? När ska man hinna plugga till tentan? Jag fattar inte. Ett litet rykte om att 60 procent failade huvudtentan förra året gör inte tillvaron roligare. Det låter i och för sig lite i överkant, men ändå. Jag är på riktigt rädd att jag ska faila och på så sätt förlora utbytespoäng. Jag brukar inte känna så och jag gillar det inte.

Och så är det mörkt och kallt och eländigt bara. Och torktumlaren slutade funka när jag tvättade i morse så det hänger blöta lakan, handdukar och underkläder över hela lägenheten. Lakanen kommer förmodligen inte torka till jag ska gå och lägga mig.

Blää.

Vart tar tiden vägen?

Efter att ha blivit dunderförkyld förra veckan blev det bättre i helgen och sedan... sämre igen. Varför är jag förvånad? Jag ska ju springa höstens andra lopp i helgen. Eller första, eftersom jag inte kunde köra Lidingöloppet. Och nu känns det som att det ligger jävligt risigt till det med. Tråkigt! Fast jag hoppas fortfarande.

Men kan nästan ana varför jag inte blir frisk också. I måndags var jag borta hela dagen och kvällen på Nova Forum, igår var jag på ledarskapsutbildning all day long, idag var jag tidigt i skolan för att göra projekt som ska in på lördag, jobba några timmar, hem och se Bonde med Lisen (yeeei!), plugga mer... Och så är klockan alldeles för mycket igen.

Har lite halvt panik för att jag inte hunnit börja plugga till tentan som är nästa vecka. Och alla andra grejer som ska göras. Men! Antar att jag inte blir mer effektiv av panik. Så bäst att bara köra på så är det helg om tio dagar.

Det ska bli skönt.

Så kommer alla känslorna på en och samma gång...

Jag är helt överväldigad av hur många underbara människor det finns i mitt liv!

Kärlek.


Måste älska svengelska.

Det var en gång två svenskar, en grek och en finne som var en arbetsgrupp. När den svenska killen ska berätta saker ibland blir det lite svengelskt, och den svenska tjejen brister snabbt ut i ett våldsamt asgrav och viker sig dubbelt samtidigt som greken och finnen sitter som frågetecken och undrar vad han menar och varför hon skrattar som en dåre.

Appropå den nya drinken bestående av en isglass innehållande alkohol som smälter när man stoppar ner den i virket:

"You won't need any ice bites..."

Greken undrar vad han menar? Ska man bita i glassen? Svenskan väser fram ice cubes mellan anfallen.

Appropå en fotbollsmatch han sett på TV: 

"...and the referee takes the pipe in his mouth..."

Svenskan ser domaren framför sig med ett stort stålrör i munnen och börjar gråta av skratt. Hon kan sedan inte fortsätta grupparbetet utan att börja skratta för sig själv varje gång hon kollar på svensken.

Visst är det fantastiskt vad trötthet kan göra med en människa.

Jag lär mig nya saker varje dag.

Jag är lite trackad på jobbet för att jag inte har en Mac. Och att jag har en stenålderstelefon. Särskilt med tanke på vad det är vi jobbar med... men de lär mig saker också!

Idag fick jag lära mig att man inte ska använda Internet Explorer (eller snarare "Du använder väl inte Internet Explorer?", fast på ett snällt sätt liksom) och jag undrade vad annars? Då installerar tech guy #3 Google Chrome och visar hur mycket snabbare det går. Awesome!

Och jag lovar att de kan mer än så. Vi har ett grymt team.

Jag har så roligt.

Reds anm: Idag kikade en kille från ett annat företag in som jag hälsade på. Han sa "Ah, det är du som är datatjejen.". Hur roligt är inte det? Att de benämner mig datatjejen. Och inte sarkastiskt fast det mycket väl skulle kunna vara fallet. Okej att jag ska hålla på med analys, men att kalla mig datatjej skulle nog få att datanördar där ute att vända sig i plågsamma våndor. Men jag gillare!

Lite mer skönt folk på denna jord.


Jag vill jobba!

Inte plugga! Är lite otaggad på plugg för tillfället. Bara segt. Vet inte om det korrelerar med att jag hade första timmarna på jobbet idag (så himla roligt!). Även om vi knappt hann börja blev jag supertaggad och vill bara jobba med de grejerna istället för att läsa artiklar om hur man väljer leverantörer i offentliga sektorn... Att faktiskt använda det jag lärt mig i skolan! Men det går ju inte.

Måste trycka in mer studier också! Projekt och tenta coming up!

Kom igen jag! (Örfil på mig själv)

Bästa (och enda tipset) so far: Börja spela WoW!

Fast alltså... problemet var inte att jag hade en massa fritid som jag inte visste hur jag skulle spendera. Utan det var snarare att eftersom jag ska börja jobba så måste jag plugga mindre på bekostnad av det för att hinna med allt.

Inte starta med en till ny aktivitet. Och WoW? Tror inte det.

Något annat förslag?

RSS 2.0