Snopet för Zlatan.

Barca är ute. Inter i final. Han bytte för att få vinna Champions League.

Surt, sa räven och sket i vasken. Som min käre vän Malte skulle säga.

Alla vill ha en vinnare.

Torsdag morgon klockan 04.15 samlades vi på centralen för att åka mot Skavsta. Hade sovit kanske två och en halv timme, sov hos IdUordf. Kom dit sent och sen skulle hon packa, vi delade väska... Men upp kom vi som tur var. Och alla i laget kom med. Vi bodde på samma hostel som förra året, det ligger väldigt centralt vilket är skönt. Det var molnigt så vi gav oss ut på en liten shoppingtur samt lunch på Donken. Inte okej egentligen, men är man hungrig så är man. Vi gick in på Zara och H&M. Riktigt fräscht H&M! De hade en fontän i mitten av butiken, det var stort och riktigt fint. Jag hittade en skinnjacka på rea för 20 euro i min storlek så då måste man ju slå till! Höll på att bli tagen för snatteri då de glömt att ta bort larmet på jackan, men efter att ha visat kvittot blev vakten glad igen. På kvällen åkte styrelsen på representation. En presentation och en massa tråkiga tacktal. Ett coctailparty utan alkohol. Träffade några killar från Paris som berättade att deras lag fick 120 000 spänn per år för att åka på olika turneringar. Lyx eller vad! Man skulle ju då tro att de var grymma men de spelade lika mot våra killar och imponerade inte... så jag skulle också gärna vilja ha mycket pengar och åka på turneringar! Efteråt gick vi ut och käkade tapas och drack mojito. Det fanns en i sällskapet som tog en Kharma Passion också, ingen nämnd ingen glömd. En riktigt rolig kväll!

Fredagen innebar spel i hallen. Vi hade som bekant problem med att få ihop folk till denna turnering, så målet blev att kunna deltaga. Sedan fick jag ju andra mål när vi väl var anmälda, men jag sa till mig själv att inte bli för sur när vi skulle åka ut. Första matchen var som en kom igång-match. Vi hade aldrig varit på en träning allihopa samtidigt, så samspelet var ju inte perfekt. Förlorade med 2-1, vilket kändes surt då vi inte var sämre än dem. Andra matchen slutade 2-2 och nu började det kännas lite tungt. Vi spelade väldigt ojämnt; ibland var det riktigt, riktigt bra spel och ibland höll man på att gå av för att det var så dåligt. Sedan kan man ju inte sticka under stolen med att det fanns en viss ojämnhet i laget också. Sista matchen blev en målrik match då vi vann med 8-4. Mellan matcherna satt vi ute i solen i sporttop och shorts... Mycket härligt. Innan dagen var slut tävlade jag, Lotta, Emma och Louise i lagrodd och VANN! Roddmaskin var tydligen vår grej. Haha. Vi körde även individuell rodd, men där var jag inte lika vass men Emma vann! Riktigt kul.



På kvällen gick vi ut med laget och åt middag. Hittade en restaurang med trerätters för 12 euro. Redan där borde varningsklockorna börjat ringa, men fattiga studenter som vi är lät det som ett klipp. Det blev en riktigt rolig middag, om än inte så delicious. Jag tog någon sparris till förrätt och det var ju i princip slemmig burksparris. Hade läst någonstans att det skulle vara grön sparris, men det var tydligen i en annan rätt. Huvudrätten var okej med kyckling och ostsås. Efterrätten var pulverost med lite kiwi på. Lotta tog banan med choklad och fick precis det - skivad banan med chokladsås på. Jag skrattade mer än på länge så det var helt klart värt det trots att middagen hade mer att önska.



Vi hade en gruppspelsmatch kvar på lördagen, och jag hade kollat ut att vi skulle vara tvungna att vinna för att kunna gå vidare. Vi spelade rätt bra den här matchen, ledde med 2-1 rätt länge men släppte in 2-2 i slutet. Mot detta Beijrut. Något sur och förbannad gick vi upp och kollade på resultatlistan. Till min stora glädje såg jag att jag kollat fel tidigare och vi gick vidare på ett måls målskillnad! Helt underbart. Jag som trodde att vi åkt ut. Nästan oförtjänt kan tyckas med två oavgjorda, en vinst och en förlust. Men jag var glad!

I semin mötte vi ett lag som spelat alla sina matcher dagen innan. Jag tror det är fördel att ha en match i benen samma dag. Det blev en tuff och jämn match som slutade 1-1 och straffar. Jag tog första och satte den! Riktigt skönt. Hade missat en del lägen under turneringen så skönt att få näta. Speciellt i så viktigt läge! De satte också. Damen gjorde mål. Louise räddade! Grymt. Jag vågade knappt kolla nät Elin sprang mot bollen men hon satte den också! Vi var i final! Helt sjukt. Oväntat, osannolikt på pappret. Men vi gjorde det. Mellan semin och finalen sprang två av våra spelare stafett med två killar och lyckades vinna! De byggde om löparbanorna så det blev exotiska "ett varv runt huset". Härligt! Nu var det bara ett guld som fattades...

Vi skulle äntligen få möte ESADE i finalen. Som jag längtat. För visso var tian inte med, och henne vill jag ju slå. Men ändå. Har mött dem två gånger tidigare i Koblenz och vi har förlorat båda med 1-0. Så nu jäklar. Har vi nått så här långt ska vi fan nå ända fram! Liksom förra året fick vi någon form av superkrafter när det vankades final. Vi drog igång rejält från start och jag gjorde 1-0 efter bara några minuter. Så himla skönt att dunka in ett spelmål i finalen!! Vi malde på. 5-0 stod det efter första halvlek. Alla var riktig trötta så andra halvan blev lite tyngre... men lyckades hålla emot rätt så bra för vi vann med 5-2! Glädjen var total. Vi försvarade vår titel med ett lag jag själv inte trott på innan turneringen. Desto skönare seger.





På kvällen åt vi middag allihopa (förutom de som var tvungna att se el clásico) på en restaurang, jag tror vi blev runt 40 pers. Det var god mat, mycket vin, några fina (?) tal och väldigt trevlig sällskap. Jag gav MVP till Louise,  vår keeper. Hon har aldrig spelat fotboll tidigare men har gått med på att stå i mål och har gjort det på ett riktigt bra sätt. Hon sa efter gruppspelet att hon inte behövde några födelsedagspresenter eller julklappar i år, bara vi vann. Hon hade bitmärken på armen för att hon blev så arg under en match. Totally committed och en riktigt skön brud. Cheerleadinglaget vann också, och herrlagrodden. Tvåa i individuell herrodd. Kom till festen precis i tid för prisutdelningen. Den var väldigt snabb och så, men vi hann med att hämta våra pokaler. Vi vann också DEN TOTALA CUPEN, den bästa skolan i turneringen! Riktigt roligt, första gången det händer oss. Det mynnade ut i en riktigt bra fest med bra musik. Förutom skallningen som gav mig fläskläpp var det en grym kväll! Kom tillbaka till hostelet vid sex på morgonen.







Jag är fruktansvärt stolt över vårt lag som sammanlagt tog FYRA guld. Vi överträffade allas förväntningar och hade riktigt roligt på vägen. Vi i styrelsen lyckades även styra upp en riktigt bra resa, trots spanjorernas brist på organiseringsskills. Ville inte åka hem till verkligenheten... längtar redan till nästa år!

Sist men inte minst några citat:

"Det är jävligt osannolikt att jag skulle glömt mina benskydd."
Jag när jag inser att mina benskydd är borta.

"Kan du den här?"
Lotta till Damen när andra versen i svenska nationalsången drar igång innan finalen.

"Jag har druckit nästan en hel gin och tonic, och jag har fortfarande ont i magen."
Lotta på sista festen i tron om att G&T hjälper mot magont.

Bästa skylten:


Uttrycket "Alla vill ha en vinnare" hänger kvar från förra årets resa och får nu anses vara ett vedertaget uttryck i HHSS damfotbollslag.


Det är något visst med Barca.

Hann knappt komma hem innan jag åkte igen. Till Barcelona på fotbollsturnering. Eller kanske ska säga idrottsturnering, eftersom jag även tävlade i lagrodd. Ska till tandläkaren om en timme. Undra om de kommer fråga om såren på läppen. Ser ut som att jag har fått ett slag mitt i fejset.

Det har jag inte. Blev skallad av en discobrud på festen i lördags vid fyrasnåret. 

Roooma.

Förra veckan, eller förrförra om man ska vara noga, var jag och Melman i Italiens huvudstad. Det var toppen! Vi har så himla roligt när vi bara får åka bort och stå ut med varandra själva några dagar. Vi har roligt annars också förstås, men med tanke på senaste perioden har det inte blivit så mycket ledig tid tillsammans som jag önskat. Så nu passade vi på! Jag älskar att vara med Melman.

På torsdagen gick vi till Colosseum och tog en guidad tur på "engelska". Man fick en radio och skulle höra vad tjejen sa och det var inte det lättaste... kanske inte berodde på radion. Vi gick lite själva fast höll oss i närheten av henne och gruppen. Man vill ju inte vara för oförskämd och lämna tillbaka radion innan turen var slut (oturen?). Det är ju sjukt vad de gjorde på den där arenan. Alla som betalade för att få se människor dödas av djur och av andra gladiatorer. Usch!



Vi tog en tripp förbi Piazza Venezia för att hamna på Piazza Colonna där det fanns en Roma-shop. Vi ville förstås ha biljetter till Roma-Inter som skulle gå på lördagen, men det var slutsålt. Gick vidare till Pantheon som var en riktigt häftig byggnad. Har funnits i flera tusen år om jag minns rätt. 





Vi hittade även till Fontana di Trevi som blev en personlig favorit. Så fint och... harmoniskt på nåt vis. När vi kom till Spanska trappan var vi tvungna att äta en god glarre. Eftersom jag var första kamerakvinna ville jag promt vara med på bild med min glass, men det fick jag inte för Melmans glass började rinna... Detta skulle visa sig bli en ihållande trend under resan. Så jag fick ta en bild på mig själv. De bilr ju alltid så bra som ni vet... Vi räknade trappstegen upp och det var 135 stycken - puh! Värre än att gå upp för våra gamla vanliga trappor med andra ord. Väl uppe lät vi en gubbe rita en karikatyr av oss. Melman var först ut och han frågade om han fick hartänder. Hahahaha! JA! sa jag. Men som ni ser själva var de ju ingenting mot de jag fick...









Mums! Melon och Ananasglass.



Den som skrattar bäst skrattar sist...

Maten är ett mysterium. De ville att man först skulle äta First course och det var pasta eller lasagne. Oftast normalstorlek. Alltså jag mätt. Men så märkte man att de lackade lite om man inte tog en Second course också. Då var det typ kött eller kyckling. Som by the way inte var Italiens grej. Men det gick ju bara inte att äta så mycket. Så vi struntade i det tillslut och åt pasta eller pizza bara. Annars skulle man ju behöva beställa dubbla säten till planet hem. Och vara helt pank också för den delen! I början var vi lite besvikna på maten också, inte så himlagott som vi förväntat oss. Fast det tog sig på slutet. Och glassen var ju magisk.

Vi besökte Vatikanmuseerna och Peterskyrkan. Jag tyckte mest om Sixtinska kapellet med alla målningar och Peterskyrkan var ju riktigt mäktig alltså... Dålig skyltning i museerna skapade lite irritation men det kom vi över rätt så snabbt. Letade efter biblioteket en bra stund innan en vakt stoppade oss för att vi gick mot strömmen. Han förklarade då att det här är biblioteket. Hm. Vi skickade även vykort från Vatikanstatens egen post. Fick tyvärr inte träffa påven. Det verkar vara inne att heta Clemens om man är påve. Vilket verkligen är opassande med tanke på att det låter som en könssjukdom. Vi hittade Clemens den elfte och Clemens den trettonde på Påvelistan. Så vi undrar vad som hände med Clemens den tolfte?? Jag hävde ur mig att han kanske aldrig blev vald men då kontrade Melman med att man säkert måste döpas till något fancy för att bli vald som påve. Ääääsch.


Schweizergardet som vaktar påven. Någon som har problem med att ta dem seriöst? Och vem kom först? Schweizergardet eller GB-gubben?


Den här skylten hittade jag i kön. Okej, man får ta med vatten och paraply men inte fisk, fågel eller korv... Eller är det en fällkniv?



Näst sista dagen var vi på Piazza Navona och i "gamla stan" Tratevere. Vi letade efter billiga restauranger som skulle finnas enligt guiden men det fanns inga. Inga alls typ. Vi hittade en som vad god. Solen sken i ansiktet. Skönt. Det sprang fram en tjej till mig, ryckte mig i armen och kollade med stora ögon. Stammade fram "do you know where I can buy milk?". Öh... nej. Och sedan typ stirrade hon lite till och sprang iväg. Skitskumt. Min analyserande pojkvän kom fram till att hon trodde jag var en kändis. Coolt.


Mina glada skor!

Vi hann inte ta vår sedvanliga powernap på eftermiddagen då vi skulle se Roma-Inter på TV. Vi blev lurade av Aftonbladets guide men lyckades hitta ett annat schysst ställe som visade matchen. Roma vann med 2-1, vilket var kul. Vi lyckades även få en pizza för lite på notan... så man kan ju säga att vi var snabba med att lämna jämna pengar. Men det var ju deras eget fel!

Söndagen ägnades åt strosande och lite shopping. Mysigt och toppenväder. Åt den dyraste glassen någonsin - 160 kr för två bägare. 40 av dessa var för att få sitta på stolarna de hade i solen. Kollade inte riktigt priserna i förväg. Men hey - totally worth it!

Vi var ju för bövelen på semester.



RSS 2.0